De eerste werkweek

Zo; de eerste werkweek zit er op! Maandag en dinsdag hebben we (mijn Hollandse collega Aly Loes en ik) een introductie gehad in Ulaanbaatar (UB) bij de Project Management Unit (PMU). Onze Mongoolse collega’s in de PMU hebben gepresenteerd wat ze de afgelopen maanden/jaren hebben gedaan en we hebben gehoord dat we stapels en stapels rapportages mogen gaan maken… (dat betekent wel dat ze ontzettend goede informatie hebben over alles wat ondernomen is: aantal herders in het project, aantal dieren die ze hebben, wie interesse heeft in welke onderwerpen enz enz). De eerste dag werd meteen duidelijk dat we hard aan de slag moeten: het is het laatste jaar van het project en resultaten moeten nu behaald worden. We waren dan ook van 9 uur ‘s ochtends tot 7 uur ‘s avonds op kantoor!! De tweede dag was wat rustiger, omdat we ook nog wat spullen moesten kopen en inpakken ‘s avonds. Dus konden we nog een afscheidsfeestje houden met de andere VSO’ers met wie we de afgelopen weken introductie in Mongolië hebben gehad! Erg gezellig!

Het Mongoolse landschap: gevuld met kuddes schapen, geiten, koeien!

Het Mongoolse landschap: gevuld met kuddes schapen, geiten, koeien!

De volgende dag stapten we met alle spullen in de landcruiser om de 500 km naar Arvaikheer af te leggen. Normaliter is de weg goed en kan de reis in 7 uur gedaan worden. Het begon in ieder geval goed, maar toen we onderweg waren bleek de sneeuw van de afgelopen dagen de weg aardig geblokkeerd te hebben…dus konden we niet harder dan 40-50 km per uur! In ieder geval konden we zo goed naar buiten kijken naar de uitgestrekte vlaktes met af en toe een ger. Ongelofelijk wat een uitgestrekte vlaktes hier!! Om half 9 ‘s avonds kwamen we aan in Arvaikheer en konden we ons nieuwe onderkomen bekijken. Back to Basic! (maar na een halve dag goed poetsen is het in ieder geval schoon hier en we hebben internet-verbinding ;))

Donderdag en vrijdag werden we bij de Project Implementation Unit (PIU) in het kantoor in Arvaikheer verwacht. Dus na een introductie met onze nieuwe collega’s en het inrichten van de werkplekken konden we aan de slag. Vergaderen en werkplannen invullen is tot nu toe voornamelijk de bezigheid geweest, maar daar komt verandering in! We hebben regelmatig trainingen met het basketbalteam van de PIU (die aan het eind van de maand tegen de PMU gaat strijden), dinsdag (internationale vrouwendag) worden we door de mannen van de PIU in de watten gelegd en op een zelf uitgeroepen mannendag (18 maart) mogen we de mannen trakteren. Bovendien is er een ‘magic box’ waar geld in gestopt wordt als je iets doet wat op de ‘magic list’ staat (bijvoorbeeld te laat komen, koffie naast de computer/laptop neerzetten, als je telefoon afgaat gedurende de vergadering, enz). Met dat geld gaan we wat leuks doen. Dat belooft wat voor de komende weken!

De wegen waren grotendeels vrijgemaakt van sneeuw, maar soms...

De wegen waren grotendeels vrijgemaakt van sneeuw, maar soms...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even een tussenstop!

Even een tussenstop!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze keuken (let op de authentieke Russische koelkast rechts!)

Onze keuken (let op de authentieke Russische koelkast rechts!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben zelfs een bad en warm water!

We hebben zelfs een bad en warm water!

Advertisements

2 responses to this post.

 1. Posted by willem on March 5, 2011 at 1:13 pm

  Ziet er goed uit.
  Succes met je rapportages, nou ja dat kan jij als de beste!
  groet Willem

  Reply

 2. Posted by Hilde on March 7, 2011 at 3:58 pm

  Wat een avonturen Doriek! Super om te lezen vanuit Ethiopie, waar de temperatuur de laatste dagen omhoog gaat, > 35 graden. Een super ervaring daar in Mongolie, geniet ervan! liefs van Hilde

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: