Zuid Ethiopië

De afgelopen week was internetloos, omdat we met zijn zessen in het zuiden van Ethiopie verbleven, waarvan een groot deel midden in de bossen. Hier een verslagje van wat er allemaal gebeurd is.

De eerste dagen werd onze conditie getest met wat flinke wandelingen in de Bale Mountains. We zijn niet het nationale park in geweest, maar hebben er zijdelings naast gewandeld, wat juist leuk was, omdat daar een heel aantal boeren zaten. Onze gids, Ayano, wandelde zonder moeite met dikke trui, lange broek, gare schoenen en soms zelfs een muts op alle bergen over. Wij mochten er iet-wat minder aangekleed, met een lichte backpack, honden en met onze bergschoenen er achteraan en daarachter kwamen de paardenmannen en bepakte paarden met onze zwaardere spullen. Slapen deden we in tenten en in hutjes die op de route lagen en we hebben heerlijke maaltijden uit blik gegeten. Veel mooie uitzichten, wilde en minder wilde dieren, roepende kinderen, potjes Boonanza en blaren verder hadden we een mooie ronde gemaakt en kon ik een stukje in het Engels schrijven over boeren in de Bale Mountains.

 

De volgende dagen mochten we lekker bijkomen van het zware werk van de afgelopen dagen in luxe lodges in resp. Yirga Alem, Awasa en bij Lake Langano. Op deze plekken hebben we de kunst van het bananenbrood maken, het vis ontleden, het nijlpaard roepen en het Ethiopische nachtleven geleerd. Ook hebben we heerlijk gegeten en zoveel apen gezien (dankzij onze zeeeer interessante honden met enorme aantrekkingskracht op apen) dat we nu weten waar ‘nieuwsgierig aapje’ vandaan komt. Al met al een heerlijke week dus, waardoor ik nu maar aan het zwembad ga liggen na zo’n uitputtende tekst over al onze belevenissen 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: